Tuesday, October 13, 2009

Panzers made in Greece.

Α Short Bed Time Story About:

Panzers made in Greece.

By Dino Kouyialis


Εγώ τον κατάλαβα απο την αρχή το Ρεχάγκελ. Ήταν ενα καλοστημένο σχέδιο, εξετελεσμένο με γερμανική μαεστρία: να μας υποτιμήσουν (και πάλι) οι ξένοι ( όχι πως δέν μας είχαν ήδη υποτιμημένους) άσχετα αν είμασταν οι τιτλούχοι, αλλά αυτη τη φορά τόσο οσο για να μήν ηττηθούν κόλας όπως τότε*.
Σκοπός αυτού του επιτιχυμένου εγχειρήματος (χάσαμε και τα 3 παιγνίδια μας) ήταν, όπως ΟΛΟΙ έχετε καταλάβει, να περάσουμε και πάλι στη λήθη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ούτως ώστε, να ξεχαστούμε, να υποτιμηθούμε (πιο πολύ), να τεκμηριωθεί η κωλοφαρδία μας (κατ’εκείνους) για τη νίκη του 2004 και έτσι να μείνουν μαλάκες όταν θα τους πάρουμε τα σώβρακα στο παγκόσμιο του 2010. Θα χορεύουμε συρτάκι στο τελικό του Γιοχάνεσμπουργκ με τα tanga των Βραζιλιάνων στο κεφάλι!!

ΣΤΟΠ!! << Rewind : Η πλάκα στη μπάντα. Για μένα τα παλικάρια έκαναν το καθήκον τους. Έπαιξαν και έχασαν. Παιγνίδι δεν το λέμε ; (ακόμα και στα προπατζίδικα που διακυβεύονται υποθήκες και περιουσίες έτσι το λένε!)
- Τί έγινε το “ ευ αγωνίζεσθε” ;
- Μάλλον δεν το εφηύραμε ουτε αυτο εμείς (όπως και τη δημοκρατία).
- Θα σου πω εγώ τι έγινε.
Ότι έγινε και με την υπόθεση Ζαχόπουλου, με τη Siemens, με τα λεφτά για τους πυρόπληκτους, με τα σκάνδαλα του ντόπινγκ. Ξεχάστηκαν. Με τόση μαλακία που τρώει καθημερινά ο Νεο- Έλληνας, περιμένει και αυτός να πιαστεί απο κάπου, και περίμενε απο την Εθνική να του ξαναδώσει λίγο μποϊ**. Η Ελληνική μαφία που κυβερνά αυτό το τόπο, είτε μπλέ είναι, ειτε πράσινη είναι, είτε κοκκινη (λέμε τώρα) τον έχει σμικρυνει τον Ελληνα. Και σωματικά και ψυχικά. Οπότε καταλαβαίνω οταν πέφτει χαμηλά και βρίζει τους διεθνεις μας, τον Όττο και Χριστοπαναγιές ( και τί δεν άκουσα απο τον “δωδέκατο παίκτη”***).
Μία ευκαιρία είχε και αυτός ο άμοιρος να ορθώσει λίγο μποϊ και του την κλέψανε…Γάμησε τα σου λέω. Και όπου να’σε ξεκινάνε οι μεγάλες πυρκαγιές! Season Two μαζί με “Λατρεμένους Γείτονες” και “Μαύρα Μεσάνυχτα”.
Δέν έμεινε τίποτε άλλο για φέτος για να ξεχαστούμε. Η Eurovision πάει (χάσαμε και εκεί), η άρση βαρών και η κολύμβηση (όχι όλοι) δεν πάνε Πεκίνο, και το πήγαινε-έλα για Σαντορίνη έχει 120 “γιούρα”. ‘Αντε τώρα να περιμένουμε το παγκόσμιο το 2010 ( αν περάσουμε). Α, ναι έχουμε και το Ευρομπάσκετ του χρόνου.

Μέχρι τότε όπως έγραψε ο Σακελλάριος και τραγουδησε και η Αλίκη μας (και τούμπαλιν η Παπουτσάκη): Κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός ( αν και δεν το βλέπω με τόσο νέφος)!

Yposimioseis:
* Το 2004 στη μακρινή Πορτογαλλία η Ελλαδάρα μας κέρδισε το Πανευρωπαίκο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
**Η θρησκεία δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα του Έλληνα. Το ποδόσφαιρο ναι. Αμα σου κάτσει και το στοιχημα κιόλας…Στο κάτω κάτω το ποδόσφαιρο ειναι το όπιο του λαού.
*** Ο δωδέκατος παίκτης ηταν οι απανταχού Ελληνες υποστηρικτές της Εθνικής, άτακα που χρησιμοποιήθηκε κατα κόρον απο τις διαφημιστικές καμπάνιες κάποιων σπόνσορων της Εθνικής…

No comments:

Post a Comment